Home
Informatie
Gastenboek
Links
Nieuws & Info
Uw zorgverzekering

"Het gaat allemaal goedkoper worden" althans, dat waren de woorden van onze minister Hans Hoogervorst indertijd. Inmiddels weten we allemaal dat die privatisering ons handen vol geld kost en dat de zorg bijna onbetaalbaar geworden is.
Toch zou de gezondheidszorg miljarden euro's goedkoper kunnen als men de alternatieve geneeswijzen serieus zou nemen. Tegenwoordig maken steeds meer mensen daar gebruik van, vandaar dat de kosten van de aanvullende polissen niet meer kostendekkend zijn en worden die ook in prijs verhoogd.
Dat daarmee ontzettend veel geld bespaard wordt op de reguliere zorgkosten is voor veel verzekeraars nog steeds een te grote hindernis om te nemen.

Het wil maar niet doordringen:

Steeds meer mensen beseffen dat genezen iets anders is dan het onderdrukken van klachten of het bestrijden van de symptomen. De reguliere geneeswijze is fantastisch als het een zichtbare en technische aandoening betreft, maar is vaak volkomen machteloos bij systeemklachten, de chronische klachten, kwalen en ziekten. Dan wordt het vaak eindeloos aanmodderen bij diverse specialisten, geldverslindende onderzoeken en permanent slikken van medicijnen om de klachten te onderdrukken.

Het kan zoveel beter:

Soms kan men niet om het slikken van medicijnen heen, maar in heel veel gevallen hoeft dat helemaal niet en kan de lijdende mens weldegelijk genezen. Het probleem is dat medicijnen in de meeste gevallen niet geneeskrachtig zijn maar de patiënt hooguit klachtenvrij ziek houdt. Goed voor de industrie maar niet voor uw gezondheid.

Wat kunt u doen:

Gelukkig zijn er zorgverzekeraars die wel nadenken en de alternatieve geneeswijzen redelijk vergoeden. Over het algemeen doen de verzekeraars die onder de paraplu van Achmea werken het niet verkeerd. Zoals: Het Zilveren kruis, Avéro, Agis, Het groene land, National Academic, pronovendum of OZF Achmea.
Ook Ohra, Delta Lloyd, CZ, Menzis en anderen houden steeds meer rekening met de alternatieve geneeswijzen. Per 1 januari 2012 heeft ook de Friesland besloten om tot vergoeding over te gaan.U kunt misschien het beste even kijken op www.hetverbond.eu
Daarnaast zijn er ook verzekeraars die hoog van de toren blazen dat ze de alternatieve geneeswijzen vergoeden, zoals de FBTO maar als je het goed bekijkt geven ze vaak niet meer dan een fooi of doen het maar heel summier. Wel goed nalezen dus.

Zorgverzekeraars die laag scoren:

Er zijn ook zorgverzekeraars die ronduit slecht scoren en waarbij het nog steeds een drama is met de vergoedingen voor de alternatieve geneeswijzen. Met name: DSW, Zorg en Zekerheid, De Amersfoortse en Fortis ASR vergoeden heel weinig of helemaal niet.
Misschien zijn ze qua prijs wel goedkoper maar als u een chronische klacht heeft of krijgt kunt u niet om de alternatieve genezer heen en kunt u het maar beter vergoed krijgen.
Het is misschien even werk maar is het is absoluut de moeite waard. Overstappen is heel gemakkelijk en gaat in de meeste gevallen geruisloos. Uw nieuwe zorgverzekeraar regelt dat voor u. U moet dit wel voor 1 januari 2015 doen, daarna kunt u niet meer veranderen.